Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

13. juni 2022

Ingen Skat og ingen Arveafgift

I Fjordland samarbejder afdelingerne Mægler & Jura med Fjordlands dødsboskatterådgivere og med afdødes økonomirådgiver / revisor om, at opnå skattefrihed ved salg af afdødes landbrugsejendom – enten i forbindelse med skifte af et uskiftet bo eller ved almindeligt skifte af dødsboet. Vi har lige behandlet to dødsboer, hvor en fortjeneste på jorden på henholdsvis 1.500.000 kr. og 3.300.000 kr. blev beskattet til 0 kr., og arveafgiften (boafgiften) blev ved anvendelse af delvist arveafkald nedsat også til 0 kr.
Dette kan opnås ved, at der ved salg af landbrugsejendomme for ægtefæller, er en skattefri grænse for friværdier op til ca. 6.100.000 kr., og det halve for dem, der ikke er eller har været gift.

Boafgiften til 0 kr. opnås ved, at voksne børn (livsarvinger) giver delvist arveafkald til fordel for den længstlevende af sine forældre, hvor boafgiften for længstlevende forældre er 0 kr.

Herefter kan længstlevende forældre give gaveafgiftsfrie gaver til børnene (livsarvingerne) og på den måde mindske boafgiften yderligere ved længstlevendes død.

Et godt råd er derfor, at hvis ældre ægtefæller og enlige ejer en landbrugsejendom, og den samlede friværdi er under 6.100.000 kr., er det godt, også inden én af ægtefællerne dør, at kontakte Mægler & Jura eller din økonomirådgiver / revisor, og få aftalt og tilrettelagt, hvorledes et senere salg af landbrugsejendommen skal gennemføres.

Er friværdien over 6.100.000 kr., kan der også gøres noget, herunder ved anvendelse af ægtepagt. Der kan også gøres noget, hvis landbrugsejendommen er meget mere værd end 6.100.000 kr. – blot at gælden er så stor, at friværdien kommer under 6.100.000 kr.

Ovennævnte betyder, at du aldrig må begynde salg af en landbrugsejendom, hvis du sidder i uskiftet bo – uden først at have forhørt dig om den skattemæssige virkning hos din økonomirådgiver, revisor eller hos Mægler & Jura.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram