Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

9. februar 2023

Ingen modregning for arbejdsindtægt i folkepensionen

Beskæftigelsesministeriet har d. 8. februar 2023, udsendt en pressemeddelelse om at der fra 1. januar 2023, ikke længere vil ske modregning for egen arbejdsindtægt i folkepensionens grundbeløb og tillæg.

I juni 2022 blev det vedtaget at der ikke længere skal ske modregning for ægtefælles arbejdsindtægt i sociale pensioner, fra d. 1. januar 2023. En del af den aftale var også at der ikke skulle ske modregning for egen arbejdsindtægt i folkepensionen. Dette nåede der dog ikke at blive fremsat lovforslag om, inden der blev udskrevet valg.

Beskæftigelsesministeriet har d. 8. februar 2023, udsendt pressemeddelelse om, at der vil blive fremsat lovforslag i løbet af foråret 2023, om at egen arbejdsindtægt ikke skal påvirke folkepensionen. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger at lovforslaget vil have virkning fra 1. januar 2024, men med tilbagevirkende kraft til 1. januar 2023.
Det vil sandsynligvis betyde at det først bliver indregnet når folkepensionen for 2023 efterreguleres, og ikke i aconto udbetalingerne i løbet af 2023.


Vær opmærksom på at dette lovforslag kun vil gælde ved beregning af folkepensionens grundbeløb og tillæg, og ikke ved alle sociale pensioner, ligesom det gør ved ægtefælle modregning.

Læs hele pressemeddelelsen her Folkepensionister vil ikke længere blive modregnet på grund af arbejdsindtægt.
Linda Møller Harritz

LINDA M. HARRITZ

Revisor
Mail: lsh@fjordland.dk
Tlf: 9615 3075

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram