Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Håndværkerfradraget bliver mindre i 2022

Overvejer du at få istandsat din bolig indenfor områder der giver fradrag? Så bør du sætte gang i det inden det bliver 2022...
Regeringen lavede en midlertidig forhøjelse af fradraget til serviceydelser og håndværksmæssige ydelser for 2021, for at gøre det mere attraktivt at renovere, hjælpe coronaramte servicevirksomheder og få gang i den grønne omstilling.
Begge typer af fradragene er forhøjet til DKK 25.000 i 2021, hvilket betyder, at man som ægtefæller samlet kan få fradrag for DKK 100.000, dog ikke for samme udgift, hvis man udnytter reglerne maksimalt. Udgiften dækkes uanset om det gælder egen bolig eller sommerhuset, men ikke hvis disse er udlejet.

Skatteministeriet har 26.08.2021 offentliggjort beløbsgrænserne for 2022, og disse er væsentligt reduceret.
Håndværkerfradraget reduceres væsentligt i 2022
I 2022 kan ægtefæller således maksimalt få fradrag for DKK 38.600 efter de gældende regler og udmeldte satser. Flere politikere arbejder på, at få reglerne ændret.
Der er således en klar fordel ved at få istandsat sin bolig inden for områder, der giver ret til fradrag inden 2021 bliver til 2022, således de forhøjede fradrag udnyttes.

Betingelser for fradraget i 2021.
Arbejdet skal være udført af en virksomhed, der er momsregistreret i Danmark. Serviceydelser kan tillige udføres af en person, som er fyldt 18 år inden udgangen af 2021 og som er fuldt skattepligtige til Danmark.
Fradraget gælder kun udgiften til arbejdsløn inkl. moms, ikke materialer. Du skal derfor bede håndværkeren om at specificere fakturaen, da der ellers ikke er fradrag. Det skal ligeledes fremgå af fakturaen, hvilken type arbejde der er udført.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram