Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

26. januar 2022

Gylleanalyser - især til præcisions landbrug

Gyllesæsonen nærmer sig med hastige skridt og hvis du skal gøre brug af efterafgrøder alternativet ”Præcisions Landbrug”, så er det nu at forarbejdet skal gøres, så du opfylder alle kravene til alternativet.

Det anbefales altid at der udtages en gylleanalyse af tanken når der udbringes gylle, men med alternativet, så er dette et krav. Analyse skal nemlig bruges til at lave den faglig gødningsplan, som sammen med graduering af mindst én tildeling af handelsgødning, udgøre alternativet.
Gylletank - Præcisions landbrug
Analyser, koblet sammen med hjemmesiden Gylle-IT (www.gylleeffekt.dlbr.dk), hvor dagens udnyttelse kan udregnes, giver et meget bedre indblik i hvad du faktisk får ud af din gylle. Når der laves en faglig gødningsplan, kan beregningerne fra Gylle-IT nemlig bruges til at øge kvælstof-behovet på marken, som ved en faglig gødningsplan, ikke altid når helt op til kvoten, da der beregnes et behov baseret på historikken på mark niveau – du kan dog ikke få lov at tildele mere kvælstof end din kvote!

Husk at vi hos Fjordland har bøtter til gylleanalyserne og kan indsende dem til laboratoriet for dig, så får du resultaterne tilsendt, så snart de forelægger.
Jesper Vestergaard
"Kontakt os, hvis du har brug for sparring"

JESPER VESTERGAARD

Planterådgiver

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram