Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Guidet naturtur til Grynderup Sø FULDTEGNET

Arrangør: Fjordlands deltidsudvalg og Miljø, Natur & Klima, Skiveegnens LandboSenior, Skiveegnens Kødkvæg og Skiveegnens LandboUngdom.

TIRSDAG 11. JUNI KL. 18.30

Søen i det nordvestlige Salling blev udtørret i midten af 1800-tallet. I 2011 blev naturgenopretnings-projektet Grynderup Sø gennemført, og der er nu et vådområde på 440 hektar, heraf 140 hektar sø.

En lokal mælkeproducent med 400 jerseykøer laver afgræsning ned til søen med kødkvægs-krydsninger. Der har hurtigt indfundet sig et rigt fugleliv, som blandt andet kan iagttages fra nyopførte fugletårne. I den nordlige del er der også en trækfærge.

Vi mødes i sydøstenden af Grynderup Sø ved parkeringspladsen på Bystedmøllevej 8, 7870 Roslev, hvor to af lodsejerne, Kris Thorhauge og Svend Fredholm, fortæller om genetableringen af søen, mens Pia Boe Bak, natur- og miljørådgiver hos Fjordland, fortæller om skabelse af biodiversitet og natur gennem afgræsning.

Medbragt kaffe og kage (husk også egne stole) kan efterfølgende nydes i Svends maskinhus, hvor Skiveegnens Kødkvæg også byder på øl og vand, mens Skiveegnens LandboUngdom griller en pølse, sponseret af Fjordland.

TILMELDING:

Tilmelding senest 7. juni.
Tak for den overvældende interesse for arrangementet.
Arrangementet er desværre FULDTEGNET  og alle pladser er booket.

MØDESTED:

Parkeringspladsen på Bystedmøllevej 8, 7870 Roslev
Kris Thorhauge Svend Fredholm Danmarks Jægerforbunds Naturpris
Kris Thorhauge og Svend Fredholm blev i sin tid tildelt Danmarks Jægerforbunds Naturpris for deres indsats for genskabelse af Grynderup Sø. 

Foto: TV MidtVest.
SE INDSLAGET PÅ TV MIDTVEST

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram