Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

20. februar 2024

Frivillig sygeforsikring

Som selvstændig kan du tegne en frivillig sygeforsikring, der sikrer dig en mindstesats under sygdom, og du kan også tegne en forsikring, som dækker dine omkostninger i arbejdsgiverperioden, hvis dine medarbejdere er syge.

Frivillig sygeforsikring for selvstændige

Selvstændige har ret til sygedagpenge, 2 uger efter første fraværsdag, med en sats svarende til resultat før renter, dog maks. 244.140 kr./året.

Hvis resultat før renter er lavt, eller negativ, er der ikke ret til sygedagpenge, uanset hvor længe man er syg.

Hvis resultatet er lavt, anbefaler jeg derfor at man tegner en frivillig sygeforsikring. Den frivillige sygeforsikring gør at man er sikret en mindste sats, og samtidig giver den ret til sygedagpenge fra enten 1. eller 3. fraværsdag.

Der skal være indtægt i virksomheden, for at man kan blive optaget i forsikringen, og der er en karens på 6 måneder fra man har meldt sig ind, til man kan få fra ordningen.
Priserne for sygeforsikringen er:

PRISER 1. APRIL 2024 - 30. MARTS 2025

FRA 1. DAG

FRA 3. DAG

Fuld sats
5.223 kr.
3.378 kr.
2/3 sats
3.480 kr.
2.253 kr.

Frivillig sygeforsikring for arbejdsgivere

Ligesom man kan tegne en sygedagpengeforsikring for sig selv, kan man også tegne en, der er gældende for arbejdsgiverperioden, hvis man har ansatte.

Hvis man har haft en medarbejder ansat i mere end 8 uger, og medarbejderen i de 8 uger har arbejdet mere end 74 timer, er man forpligtet til at betale medarbejderen løn, under de første 30 kalenderdages sygdom. Om lønnen svarer til almindelig løn eller sygedagpengesatsen, er afhængig af hvad der står i ansættelseskontrakten.

Man kan tegne en forsikring som fra medarbejderens anden fraværsdag, giver ret til refusion fra kommunen, med samme beløb, som medarbejderen ville have fået, hvis medarbejderen skulle have haft sygedagpenge fra kommunen.

Man kan optages i forsikringen hvis ens lønudgifter i 2023 er under 8.216.250 kr. Fra man sender indmeldelsen, går der 7 dage, før forsikringen er gældende.

Prisen for forsikringen er 0,87 % af ens lønudgifter. Har man årligt lønudgifter for 500.000 kr. er prisen 4.350 kr./år. Sygedagpengesatsen i 2024 er på 4.695 kr./uge, så det svarer ca. til 1 uges sygdom, man skal have refunderet.

Begge forsikringer kan tegnes på virk.dk

TEGN FORSIKRING NU
Linda Møller Harritz
Har du spørgsmål til forsikringer eller har du behov for hjælp, så er du altid velkommen til at kontakte mig...

LINDA MØLLER HARRITZ

Revisor
KONTAKT MIG NU

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram