Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

7. oktober 2021

Formand i Danmarks største Landboforening

Drivkraften er medlemmernes meninger og input
Bondemanden, han har altid travlt på sin bondegård – eller på sin formandspost. Sådan kunne tilføjelsen til den gamle børnesang lyde, hvis den skulle handle om Fjordlands bestyrelsesformand, 50-årge Leif Gravesen.

Han har siddet i bestyrelsen for LandboThy siden 2005, blev formand i 2016 og er nu formand for det fusionerede Fjordland.

”Ja, jeg har jo været med i så mange år, og bestyrelsesarbejdet har fyldt meget i min hverdag. Det er jeg jo nok kommet til at trives med – at være med til at sætte linjen for, hvordan tingene kan udvikle sig,” siger Leif Gravesen.
”Det bliver en del af ens hverdag. Særligt efter jeg blev formand, så har jeg brugt så meget tid på det, at det er blevet en del af min hverdag. Hver dag,” siger han.

Nogle dage er der mange mails, andre dage er der bare nogle få. Men der er altid noget, man skal forholde sig til, fortæller han.

”Så hvis ikke man trives i det, så tror jeg ikke, man er her. Man er på hele tiden, og lige pludselig bliver man ringet op af radioen: "Vil du på i morgen tidlig kl. 5.30, direkte?””

Og det siger man selvfølgelig ikke nej til. Men, siger Leif Gravesen, det betyder jo ikke, at man ikke kan lave andre ting imens.

”En kop kaffe i den ene hånd og telefonen i den anden, så går det fint. Forrige gang jeg var på P4, sad jeg på traktoren og var ved at så. Jeg havde godt nok stoppet traktoren så længe,” fortæller han.

Ambitionen med Fjordland er netop at være tilgængelig, når der er nogen – politikere, embedsmænd, presse eller andre, der vil have organisationens besyv med. En anden stor del af Leif Gravesens opgave er kommunikationen med baglandet, og det er også den, der driver værket.
”Som regional forening er den største opgave, vi står over for, alle de tiltag, der kommer omkring Limfjorden i forhold til miljøregulering. Det er virkelig en hård opgave at få den italesat ved politikerne – at få dem til at forstå, hvilke konsekvenser, det kan have. Vi vil arbejde for, at der kommer en mere langsigtet plan for tingene, så man også får mulighed for at måle på, om de tiltag, man tager, bærer i den rigtige retning,” siger han.
Leif Graversen Bestyrelsesformand Fjordland

LEIF GRAVESEN

Formand, Fjordland
KONTAKT LEIF
Det er klart, at vi ikke er i mål endnu
”At der er nogen, der ringer og giver deres besyv med og fortæller, hvad de tænker – det har jeg altid værdsat meget. Det er de indspil, vi får fra medlemmerne, der danner grundlaget for det, vi arbejder med. Hvis jeg aldrig hørte fra medlemmerne, så tror jeg ikke, jeg ville trives i det her arbejde. Det er dem, der sætter dagsordnen,” siger han.

Og arbejde er der nok af i den nye bestyrelse. Selvom fusionen først blev en realitet før sommerferien, er arbejdet i Fjordland godt i gang.

”Vi er allerede en sammentømret enhed politisk, og det er rigtig godt. Vi arbejder godt sammen på tværs af bestyrelsen, og selvom der er mange ting, vi skal forholde os til, så foregår det i en rigtig god gænge. Vi går på med krum hals,” siger han.

Intentionen med Fjordland var netop at lave en stor og stærk, samlet enhed, og det er rigtig godt på vej, fortæller Leif Gravesen.

”Det er klart, at vi ikke er i mål endnu. Der er mange ender, som skal knyttes henover vinteren, men jeg har en stor forventning om, at når vi står til generalforsamlingen næste forår, så har vi en organisation, som kører, og hvor opgaverne er delt ud,” siger han og lægger vægt på, at den lokale forankring fortsat bevares i henholdsvis Lemvig, Skive og Thy.

”Der er ingen, der er kan have fingeren på pulsen i så stort et område. Derfor skal vi fortsat have lokalt valgte fra hvert område til at varetage de lokale interesser i hverdagen. Og så kan vi tage det med videre i bestyrelsen,” siger han.

Og Leif Gravesen kender indgående til landbruget udfordringer i fremtiden og den løbende udvikling og strukturændring, der har fundet sted over de seneste mange år. Han har selv svineproduktion og planteavl på en ejendom ved Thorsted.

”Det er en ejendom, jeg købte tilbage i ... ja, det var i det forrige årtusinde,” siger han med et grin.
Dengang i 1995 var ejendommen på 19 hektar og 2000 grise. I dag er der 350 hektar og 12.000 grise.

”Ja, så der har været en løbende udvikling her også. Vi har selv de 100 hektar, mens resten er forpagtet,” fortæller han.

Leif Gravesen er vokset op blot fem kilometer fra gården, hvor han i dag bor med sin kone og tre børn. Og det er ikke kun, når det kommer til bestyrelsesarbejdet, at formanden kan finde ud af at multitaske.

I 2021 lykkedes det således også at afholde konfirmation, selvom festen på grund af corona var flyttet til årets travleste årstid.

”Ja, men selvom der var gang i både det ene og det andet, så lykkedes det os at afholde konfirmation i høst,” fortæller han.
Der er ingen, der kan stå alene i det her
”Vi skal nok være med til at levere der, hvor der er behov for det, men vi vil være være sikre på, at det sker på den rigtige måde, siger han.

Også derfor giver det mening at samle kræfterne i Fjordland.

”Der er ingen, der kan stå alene i det her. Det er så store opgaver, der ligger foran os, og dem skal vi hjælpe hinanden med. Til gavn for producenterne,” siger Leif Gravesen.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram