Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

20. januar 2023

Fjordland Kongres: Sådan kickstarter du din bedrifts bundlinje i 2023

Den 7. februar slår Fjordland dørene op til Fjordland Kongres, der i år har temaet ”Forandringer og forretning i landbruget”. Dagens program er spækket med relevante, faglige oplæg, der alle har fokus på at understøtte og gavne landmandens bedrift.

Hvad kan vi lære af tidligere år, og hvad fortæller regnskaberne for 2022 os? Hvad skal der til for at mælke- og griseproducenterne står med en stærkere bundlinje ved udgangen af 2023? Hvordan sikrer man en arbejdsplads, der fremmer trivsel og mening? Og hvordan optimerer man bedst planteavlen?

Dette er blot et lille udpluk af de mange spørgsmål, som Fjordland vil stille skarpt på, når de den 7. februar inviterer landbrugserhvervet til kongres i Kulturcenter Skive. Fjordlands adm. direktør Henrik Galsgaard ser frem til at sætte fokus på de mange udfordringer og forandringer, der stiller store krav om ændringer i tanker og handlinger på bedrifterne:
”Landbrugserhvervet har oplevet voldsomme forandringer over de seneste måneder med store udsving i både afsætningspriser og omkostninger, og derfor vil der på kongressen være meget vigtig viden at hente for den enkelte landmand” lyder det fra Henrik Galsgaard, der tilføjer:

”Fjordland skal være et fagligt fyrtårn som branchen kan se imod, og som kan give kvalificeret, faglig sparring, viden og inspiration til både medlemmer, kunder og andre i erhvervet. Derfor afholder vi denne kongres, hvor vi har samlet de emner, der står højest på dagsordenen i erhvervet i øjeblikket.”
Henrik Hardboe Galsgaard
Henrik H. Galsgaard
Adm. direktør, Fjordland

Svineproducent sætter fokus på ESG: ”Det bliver vores licence to produce”

Blandt kongressens oplægsholdere er Søren Bak Andersen, der er svineproducent og ejer af Spøttrup Svineproduktion, der ligger i Salling. Søren overtog sin bedrift for knap 20 år siden, og har i løbet af årene formået at effektivisere sin forretning markant. Nøglen til succesen ligger ifølge Søren i at lytte:
”I den generation af landmænd jeg tilhører, har jeg oplevet at flere har været nødt til at lukke forretningen, og det skyldes blandt andet at de ikke har været omstillingsparate. For det kræver det jo i allerhøjeste grad. Det er vigtigt, at vi lytter til omverdenen og til hvor forbrugerne vil hen ad. Vi er nødt til at være up to date og med i nuet og pejle vores virksomheder i den retning”.

Et af de seneste tiltag, Søren har fokus på, er ESG. Ifølge ham er det ikke kun et spørgsmål om at komme i gang:

”ESG bliver et stort emne, det er helt sikkert. Fremadrettet bliver det jo vores licence to produce, det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Det har en kæmpe betydning at få fortalt sin 
Søren Bak Andersen Talsmand Svin Fjordland
Søren Bak Andersen
Ejer, Spøttrup Svineproduktion
historie og sit værdigrundlag i forhold til E, S og G. Både til sin bank, men også til ens kunder, lokalområdet og omverdenen i det hele taget. Og så er der selvfølgelig også det økonomiske aspekt i det, da vi kigger ind i et landbrugserhverv, der vil blive afregnet på baggrund af sin klimaprofil.”

Søren Bak Andersen holder oplæg om ESG sammen med Fjordlands teamleder i Natur og Klima, Anna Worm. Anna er ikke i tvivl om nødvendigheden – og gevinsten - ved at arbejde aktivt med sin bedrifts ESG-områder:
”ESG er en vanskelig dagsorden at overskue, og for mange er det en helt ny måde at tænke på. Men når først man har fået udarbejdet en rapport, opdager de fleste, at der er penge at hente ved at få gennemgået hele bedriften. Samtidig kan ESG-arbejdet være med til at sætte ord på tiltag og muligheder i forhold til bæredygtighed, hvilket kan have en afgørende rolle for eksempelvis ens bank og lokalmiljø.”

På Fjordland Kongres vil Søren og Anna komme med en overordnet gennemgang af arbejdet med ESG, der er bundet op på konkrete tiltag. Der vil efterfølgende være rig mulighed for spørgsmål og sparring.
Anna Worm
Teamleder Natur

Et mødested for fagnørder

Udover at være en dag, der bygger på specialiseret viden og faglige indslag, er formålet med kongressen også at være et samlingssted for landbruget. I en travl hverdag kan der gå lang tid mellem man, som bedriftsejer, får tid til at mødes med andre kollegaer, og det er en skam mener Henrik Galsgaard:

”En landmand skal i dag være mere end eksempelvis en dygtig kvæg- eller planteavler. Han eller hun skal være en strategisk forretningsmand, en god leder og besidde en bred viden inden for alt fra miljø og klima, til lovgivning, regler og sikkerhed. Det betyder, at moderne landmænd sidder med en masse specialiseret viden og erfaring, som jeg mener er vigtigt, at vi deler med hinanden, og bruger til at løfte hinanden i flok” lyder det fra Henrik, der tilføjer:
Henrik Hardboe Galsgaard
Henrik H. Galsgaard
Adm. direktør, Fjordland
”Fjordland Kongressen er et oplagt sted for den enkelte landmand at netværke med andre landmænd, og det er er en unik mulighed for, at vi sammen i branchen kan blive klogere. Og det gælder selvfølgelig ikke kun bedriftsejeren – jeg anbefaler, at man tager både medarbejderne og ægtefællen under armen og sammen får sig en god og givende dag blandt andre fagnørder.”

Fjordland Kongres foregår 7. februar fra kl. 09.00 til 15.30 i KulturCenter Skive, Skyttevej 12-14, 7800 Skive. 

Billetprisen er 850 kr. person.

Se hele dagens program og køb billet på fjordlandkongres.dk

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram