Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

2. november 2022

Brakformidling hos Fjordland

Med kravet om 4% brak (GLM8-brak) fra 2023 er der opstået et behov for at formidle kontakt mellem udlejere og lejere af brak. Brak kan ikke overføres mellem jordbrugere, arealerne skal forpagtes af den der har behov for brak.
Fjordland har oprettet en side, hvor vi formidler kontakt mellem jordbrugere, der har interesse i enten at leje brakjord eller at udleje arealer til brak.
Brak kan bruges til mange forskellige natur- og vildtiltag i form af bestøverbrak, markbræmmer, småbiotoper og markkrat. Disse tiltag må som hovedregel udgøre op til 50% af en mark, hvis de søges under bioordningen biodiversitet & bæredygtighed. Med denne bioordning kan der opnås 2750,- kr. ekstra pr. hektar, for den brak du udlægger over 4% og op til 50% af omdriftsarealet. Reglerne for brak og bioordninger er meget komplekse, ring til din planterådgiver, hvis du har spørgsmål til EU-reformen.

Læs mere om Fjordlands Brakformidling

LÆS MERE HER
På grund af de komplicerede regler omkring GLM8-brak, og konsekvenserne af en underkendelse af brak anbefaler vi på det kraftigste, at der udarbejdes en lejekontrakt i forbindelse med leje af jord til brak. Kontakt vores juridiske afdeling for hjælp til forpagtningskontrakt.
Peter Westphael
Kontakt din planterådgiver, hvis du har brug for sparring...

PETER WESTPHAEL

Planterådgiver

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram