Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

3. februar 2022

Besøg Solveigs slagtekyllinger døgnet rundt

Fra og med 8. februar kan hele landet døgnet rundt følge en slagtekyllings liv hos medlem af Fjordland, Solveig Nørmark. Det sker, når Landbrug & Fødevarer livestreamer fra hendes stald med cirka 32.000 slagtekyllinger.

De daggamle kyllinger af racen Ross 308 sættes ind i stalden vest for Struer den 8. februar, og de efterfølgende 35 dage kan alle interesserede døgnet rundt klikke sig ind på live-optagelserne, når man har tid og lyst.

”Vi glæder os meget. Hverdagen bliver som den plejer for os og kyllingerne, selvom der sidder et par kameraer på væggen, som gør, at alle og enhver kan gå med mig i stalden”, siger Solveig Nørmark.

Martin Hjort Jensen, som er formand for landets fjerkræavlere samlet i Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, glæder sig også:
”Vi ser meget frem til at vise virkeligheden i en dansk slagtekyllingestald frem. Vi holder virtuelt døgn-åbent, så danskerne kan se med. Live-streamingen er den maksimale grad af åbenhed og adgang, vi har mulighed for at give, når vores vigtigste opgave samtidig er at passe godt på kyllingerne, fastholde ro og tryghed i flokken og skærme kyllingerne mod eventuel sygdom og smitte udefra”, siger Martin Hjort Jensen.

Danskerne vil meget gerne spise kylling. Når det kommer til dansk slagtekyllingeproduktion, lægger danskerne vægt på, at kyllingerne kan bevæge sig frit, er trygge og har fri adgang til vand og foder.
Solveig Nørmark med en af sine slagtekyllinger
Solveig Nørmark fra Fousing giver alle interesserede mulighed for at følge slagtekyllingens hverdag i stalden ved Fousing. 

(Foto: Landbrug & Fødevarer)
”Og det er faktisk parametre, der gælder for al dansk slagtekyllingeproduktion, men desværre er der mange forbrugere, der tror noget andet. Vi håber derfor med dette projekt at være med til at få mere reel viden ud om kyllingeproduktionen, så debat om vores branche foregår på et faktuelt korrekt grundlag”, siger Martin Hjort Jensen.

Link til livestreaming

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram