Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

11. april 2023

Beboelsesejendom, skov- og landbrugsejendom eller erhvervsejendom?

Er din ejendom en beboelsesejendom, en skov- og landbrugsejendom eller en erhvervs-ejendom?
For langt de fleste ejendomme er der ingen tvivl, men der findes også et antal ejendomme,
hvor det ikke er helt så nemt – måske er det tilfældet for din ejendom?

Fra den 12. april 2023 sender Vurderingsstyrelsen derfor brev til ejerne af de ejendomme, som efter Vurderingsstyrelsens opfattelse skal skifte kategori efter de nye regler for de offentlige vurderinger af ejendomme. Så hold godt øje med, om der kommer brev til dig!

HVOR KOMMER BREVET?

Brevet sendes til din E-boks / digitale postkasse på Borger.dk. Er du fritaget for at modtage digital post, vil brevet blive sendt med posten.

HVAD HANDLER BREVET OM?

Brevet indeholder Vurderingsstyrelsens forslag til, hvilken kategori din ejendom vil tilhøre efter de nye regler for ejendomsvurderinger.

HVAD HAR EN ÆNDRET KATEGORI AF BETYDNING?

Kategorien har bl.a. stor betydning for din ejendomsskat fremover, men også for en evt. beskatning ved et salg i fremtiden. I nogen tilfælde kan en ændring af ejendommens kategori dog også være en fordel for dig.

HVAD SKAL DU GØRE?

Først og fremmest – hold godt øje med din E-boks eller postkasse.
Du har nemlig kun 15 dage til at give Vurderingsstyrelsen besked, hvis du mener, der mangler oplysninger, der har betydning for kategorien. Får du et brev fra Vurderingsstyrelsen, kan det være en god ide at kontakte din revisor hurtigst muligt for råd og vejledning.

KAN DU KLAGE OVER FORSLAGET?

Ja, der er mulighed for at klage, hvis du er uenig.

Efter svarfristen på 15 dage sender Vurderingsstyrelsen en afgørelse over ejendommens kategori. Denne afgørelse kan du klage over inden 6 uger. Sammen med afgørelsen får du også information om valg af en overgangsordning.
Hvad er overgangsordningen?
Overgangsordningen giver dig en mulighed for at vælge, at ejendommen skal bevare kategorien fra den gamle vurdering i din ejertid. Det betyder, at hvis ejendommen eksempelvis ændres fra landbrugsejendom til ejerbolig kan du vælge, at ejendommen fortsat skal være en landbrugsejendom. Valget gælder i din ejertid, så du fx bevarer de lavere ejendomsskatter fremover. Der er dog en række betingelser for, at ejendommen kan blive i overgangsordningen i resten af din ejertid – vi anbefaler derfor, at du drøfter dette med din revisor.
Inge Stadsgaard Kjeldsen
Har du spørgsmål til din vurdering, er du altid velkommen til at kontakte din revisor eller økonomiansvarlige hos Fjordland.

INGE S. KJELDSEN

Revisor & afdelingsleder Økonomi Landbrug
KONTAKT OS NU

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
homeenvelopefile-emptyuserphone-handsetthumbs-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram