Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

19. januar 2023

Arne-pension eller efterløn?

Hvad er bedst, Arne-pension eller efterløn?

Det er ikke muligt at give ét svar på om det er Arne-pensionen eller efterløn som er bedst. Det er individuelt. Den største beregningsmæssige forskel på Arne-pension og efterløn er satsen og modregning for pensionsopsparinger.

Satsen på efterløn er på niveau med dagpengesatsen 17.500-19.300 kr./måned, alt efter hvornår man overgår til efterløn. Satsen på Arne-pension er ca. 13.500 kr./måned.
Grunden til at Arne-pensionen nogle gange alligevel kan være den mest attraktive, er at på efterløn sker der modregning for alle ens pensionsopsparinger. Der er ikke noget bundfradrag, og det er lige meget om pensionen bliver udbetalt eller ej. På Arne-pensionen er der et bundfradrag på 2.000.000 kr. af ens pensionsopsparing. Alle pensionsopsparinger tæller med, uanset om de bliver udbetalt eller ej.

For de nedslidte med helbredsmæssige udfordringer kan det også være aktuelt at overveje muligheden for Seniorpension.

Udover valget imellem om man skal tage Arne-pension, efterløn eller Seniorpension, kan det også være en god idé at overveje hvornår man skal gøre det, da det også har indvirkning på hvor meget man får udbetalt, og hvad der bedst kan svare sig.

Sidst men ikke mindst, skal det også indregnes at hvis man IKKE går på efterløn, kan man få efterlønsbidraget udbetalt i stedet for. 
"Ønsker du at finde ud af hvad der er bedst for dig, så kontakt mig, så hjælper jeg gerne med beregningen for netop dit vedkommende."

LINDA MØLLER HARRITZ

Revisor
KONTAKT MIG NU

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram