Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Solcelleparker

Hvem er det interessant for?

Alle jordejere, som enten alene eller sammen med naboer kan stille et areal til rådighed på ca 50 ha, kan komme i betragtning til et solcelleprojekt.

- Arealet skal være sammenhængende
- Ikke alt for mange naboer
- Gerne kort til transformerstationer

Solcelleparker Fjordland
Hvad kan Fjordland hjælpe med?

Leje per ha - med og uden skat

Det skal forventes at jorden ikke vil blive betragtes som landbrugsjord men industrijord og dermed højere grundskyld, samt at værdien af jorden vil skattemæssigt blive vurderet højere. Dette kan ramme al din jord, og ikke bare den del som du lejer ud.

Lejekontraktens løbetid

Længden har betydning for om skat dømmer afståelse eller udlejning. Altså om der er løbende beskatning af gevinsten, eller hele gevinsten skal beskattes dag 1.

Genetablering af området

Når lejer flytter fra jorden, skal der ryddes op. Du skal kontraktligt sikre dig at det er muligt at uanset hvad der sker med lejer, så kan du uden udgifter til dig få ryddet op, og gjort jorden egnet til landbrug igen.

Hvorfor skal jeg vælge Fjordland?

Det er altid vigtigt at have en kvalificeret rådgiver med. Du skal sikre dig at kontrakten er afbalanceret mellem kommercielle muligheder og juridiske problemstillinger.

- Vi har erfaringen, da vi har hjulpet flere landmænd med at forhandle deres kontrakter i forhold til udlejning til solceller
- Vi har juridisk og kommerciel viden inden for området med solceller
- Vi kan hjælpe dig med at få en god fremtidssikret kontrakt med lejer
Så hvis du går med planerne om at skulle leje din jord ud til solceller, eller du er blevet kontaktet af en som ønsker at leje din jord, så kontakt mig for at høre hvordan du kommer videre i dine planer.

JENS T. MØLLMANN

Tlf.: 9615 3562
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram