Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

11. oktober 2023

Sporskifte i din økonomi - du kan stadig nå det

Driver du fortsat din virksomhed med samme økonomiske strategi som i 2022, eller forsøger du til stadighed at tilpasse den for at opnå en bedre bundlinje?
Uanset om du har den ene eller anden tilgang, så bør dit mål være den bedste bundlinje. Men hvordan opnår du så den bedste bundlinje for din virksomhed?
I første omgang bør du få kigget på, om der er en eller flere områder, som tærer for meget på din økonomi. Men hvordan ved du om der er et stort eller lille potentiale på de forskellige områder?
Papir med statistik
I årsrapporten har du mulighed for at få lavet en driftsgrensanalyse på stald og mark. Disse analyser kan anvendes i fraktilanalysen, hvor du bliver sammenlignet med andre med samme produktionsform. 

Fraktilanalysen er med til at indikere, hvor du har størst potentiale for at forbedre indtjeningen. Dine tal vil fremgå af kolonnen med ”egen værdi” og den værdi vil så være markeret i den tilhørende fraktil. Markeringen vil angive om du har en stærk konkurrenceevne eller om du har et forbedringspotentiale. Når forbedringspotentialerne er udpeget, er det vigtigt at du får lavet en plan for, hvordan du kommer i mål med dine potentialer, og dermed styrker din bundlinje.
Fik du i forbindelse med regnskabet for 2022 udarbejdet både driftsgrensanalyser og fraktilanalyser, men ikke lavet en plan for dine forbedringspotentialer, så fortvivl ikke, for det er aldrig for sent at komme i gang og få lavet et sporskifte for din økonomi.
Vi vil, hos Fjordland, gerne stille skarpt på fraktilanalyserne og drøfte med dig, hvor der er et potentiale. Udbyttet er at du får optimere din indtjening og får stillet skarpt på de lavest hængende frugter i din virksomhed.

Vi står til rådighed med både analyse og sparring, samt hjælp til handlingsplaner, når du vil lave et økonomisk sporskifte.
Eksempel
Lisbet Bjørn Bodilsen
Kontakt os endelig, hvis du har behov for analyse og sparring - vi hjælper dig hele vejen...

LISBET B. BODILSEN

Virksomhedsrådgiver
RING TIL OS NU

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram