Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

6. oktober 2021

Nye løn- og ansættelsesvilkår for fodermestre og driftledere

Ifølge 3F og GLS-A er der nye lønsatser og ansættelsesvilkår for fodermestre og driftsledere fra lande udenfor Norden og EU/EØS. De Regionale Arbejdsmarkedsråd har udmeldt, at de anser protokollatets vejledende lønniveauer som de niveauer, der som minimum bør følges i sager om opholds- og arbejdstilladelser til fodermestre og driftsledere inden for landbruget. De nye lønsatser gælder for ansøgninger indgivet fra 1. oktober 2021.

FODERMESTRE

Månedslønnen for en fodermester vil anses for at være sædvanlig, hvis den samlede løn inkl. eller ekskl. pensionsbidrag udgør mindst 28.757,68 kr. Der er således i forhold til krav til samlet løn ingen forskel på, om fodermesteren modtager pensionsbidrag som en del af lønnen eller ej. Der er ikke længere regionale forskelle i de vejledende lønniveauer.

Herudover skal overarbejde samt tillæg for arbejde i weekender honoreres. Det skal understreges, at honorering af overarbejde samt tillæg for arbejde i weekender skal lægges oven i minimumslønnen for fodermestre.

DRIFTLEDERE

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes med udgangspunkt i, at driftslederens arbejde er omfattet af funktionærloven.

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes individuelt og skal afspejle det ledelsesmæssige indhold og ansvar i stillingen. Udgangspunktet vil derfor være, at lønnen overstiger niveauet for en faglært landbrugsmedarbejder. Det betyder, at lønnen skal være højere end 28.757,68 kr. Hvis SIRI er i tvivl, vil sagen sendes i høring hos Det Regionale Arbejdsmarkedsråd.
YDERLIGERE INFORMATION KAN FINDES HER
"Har du spørgsmål eller brug for hjælp, er du altid velkommen til at tage fat i os."

GRY BACHER NIELSEN

Jurist, Afdelingschef for Mægler & Jura
KONTAKT OS PÅ 9615 3000

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
userphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram