Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

5. oktober 2023

Minister fik kritik af CO2-afgift

Ved et møde mandag aften i Thisted argumenterede fødevareminister Jacob Jensen også for en CO2-afgift: “Der er et kæmpe flertal for CO2-afgift, og det kommer til at ske. Det må ikke koste erhvervet konkurrenceevne, og provenuet der kommer ind skal tilbage till erhvervet. Det var ikke sket, hvis vi ikke var gået med i regeringen”.

En stor del af forsamlingen med mødet, der var arrangeret af Fjordland og Venstre i Thisted Kommune, rejste kritik af CO2-afgiften: 
“Jeg har meget svært ved at se, at Danmarks liberale parti skal være med til at indføre en CO2-afgift, der flytter produktion ud af landet. Jeg tror ikke, at Venstre kan holde til det. Jeg kender mange, der dropper medlemskortet, hvis Venstre er med til det. Man sprænger partiet i luften”, sagde Niels Jørgen Pedersen, borgmester i Thisted Kommune.

I forhold til vandplaner oplyste Jacob Jensen, at han arbejder for økonomisk kompensation - bl.a. gennem EU-støttemidler - til de landmænd, der skal levere de målrettede reguleringer. 
ministermøde jacob jensen
Han erkendte også, at spildevandsoverløb i især sommerhalvåret har betydning for vandmiljøet - og kom ind på efterafgrøder: 
“Efterafgrøder og en dato som den 20. august er en udfordring i en landsdel som denne. Det bliver vi nødt til at gøre på en anden måde, så der bliver leveret, men uden at det er vind og vejr, der afgør det. Det er mega-kompliceret, og der kommer til at ske noget”, sagde ministeren, der blandt andet havde kig på at få vinterraps til at tælle med i kvælstofregnskabet som efterafgrøde.

ERIK POULSEN

Politisk konsulent
GÅ TIL FORENINGSSIDEN

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram