Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

5. oktober 2023

Minister besøgte PFAS-ramt

Fjordland har haft fødevareminister Jacob Jensen på besøg hos mælkeproducent Leif Holmgård. Han er som naturplejer på Agger Tange ekstraordinært hårdt ramt af PFAS-forureningen på statens arealer.

“Det her er en så enestående sag, at vi er nødt til at have den øverste myndighed til at se på det. Det er på statens arealer, han har sørget for afgræsning som et stykke naturpleje. Han gør noget for fællesskabet. Så ikke mindst set i det lys er det fuldstændig urimeligt, at han får salgsstop for sin besætning og har skullet fodre dem i 500 dage uden nogen form for kompensation. Det er simpelthen urimeligt”, siger Leif Gravesen, formand for Fjordland.
PFAS Ager Christensen medlem af europa-parlamentet og Leif Holmgård mælkeproducent
Medlem af Europa-Parlamentet Asger Christensen sammen med Leif Holmgård.
Ministeren erkendte, at der er en lille gruppe kvægavlere, som i en afgrænset periode har været ekstraordinært hårdt ramt af PFAS-håndteringen.

“Vi må se, hvad der er af muligheder. Men jeg siger ikke, at vi lige kan knipse med fingrene og finde nogle penge”, sagde Jacob Jensen til Nordjyske.

Alligevel var Leif Holmgård tilfreds med besøget, som også Søren Søndergaard, formand for L&F, deltog i:
“Det kunne ikke have gået bedre. Jeg synes, det var et positivt arrangement. Ministeren kunne jo godt se problemstillingen, og der bliver nok fundet en løsning”.

Medlemmer af Europa-Parlamentet Asger Christensen (på billedet sammen med Leif Holmgård) og Erik Poulsen besøgte også forleden Agger Tange for at få indblik i den komplicerede sag.

ERIK POULSEN

Politisk konsulent
GÅ TIL FORENINGSSIDEN

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram