Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

23. november 2023

Din rådgivning er også baseret på lokale forsøg

Fjordland er medejer af Ytteborg

Fjordland er medejer af Ytteborg Field Trials, som er placeret i Hjerm mellem Holstebro og Struer. Vores rådgivere er derfor klædt særligt godt på til at vejlede dig i at få de seneste forsøgsresultater med ind i din markplan, og du kan som kunde hos Fjordland trygt stole på, at der bliver taget højde for de regionale og lokale forhold i vores rådgivning.
Forsøgsgården Ytteborg Field Trials har udført uvildige landsforsøg siden 1983. Før sammenlægningen til Fjordland havde Lemvig Landboforening en ejerandel i Ytteborg, men efter at vi nu er blev ét samlet Fjordland, er det derfor nu Fjordland, som har denne andel. Ejerkredsen bag Ytteborg er ud over Fjordland også Vestjysk Landboforening og Sagro.

Det er virkelig vigtigt for landbruget i vores område, at der bliver udført landsforsøg lokalt. Derfor er det også en høj prioritering, at Fjordland faktisk er en del af disse forsøg, idet vi har en forpligtigelse til at få de særlige klimatiske forholde i Midt- og Nordvestjylland med ind i det store billede. Det giver os perfekte forudsætninger, både som rådgivere, men særdeles også for vores kunder, fordi vi har en pålidelig reference i forhold til at få lagt den bedste plan for vækstsæsonen,” siger vicedirektør for Planter, Miljø og Natur, Henrik F. Hornstrup.

Landsforsøgene® har været udført i over 50 år, og Ytteborg har i mere end 30 år lagt jorde til. De udfører årligt ca. 250 landsforsøg. Forsøgene foregår i samarbejde med SEGES Innovation samt private firmaer og virksomheder.

FJORDLAND SAMLER AKTIVITETERNE I YTTEBORG

Tidligere har Fjordland haft en selvstændig forsøgsenhed dækkende Thy, Salling og Morsø, men denne forsøgsenhed er nu lagt ind i Ytteborgs nuværende aktiviteter, så Fjordlands samlede forsøgsenheder administreres samme sted.

Alle vores forsøg er således samlet under Ytteborgs forsøgsafdeling, og administrationen bliver således også strømlinet. Det giver rigtig god mening for os at samle vores ressourcer dér, fordi Ytteborg har et professionelt set-up med dygtige og dedikerede medarbejdere og moderne forsøgsudstyr”, siger Henrik F. Hornstrup.
Hos Fjordland mener vi, at lokale forsøg er essentielle for vores rådgivning og for landmanden. Vi mener, det er vigtigt at få en lokal nuance tilføjet til de nationale forsøg, der bliver udført andre steder i Danmark. Det giver et mere retvisende billede at tage udgangspunkt i. Og derfor er vi meget stolte af, at vi netop er en del i Ytteborg her i vores region” tilføjer teamleder i Fjordland Planter Jakob T. Nikolajsen.
For eksempel består jordene ved forsøgsgården lokalt i Hjerm af omkring 24 ha med JB 6 jord, som ikke har fået tilført husdyrgødning, men udelukkende handelsgødning. Derved er det mere end blot sorter, som testes: Ytteborg Field Trials udfører forsøg inden for art og sorter, planteværn, gødskning, jordbearbejdning og dyrkningsstrategier.

Du kan læse mere om Ytteborg Field Trials her...

LÆS MERE
Henrik Hornstrup
Søger du rådgivning i planteavl?
Tøv ikke med at kontakte vores planterådgivere...

HENRIK F. HORNSTRUP

Vicedirektør Planter, Miljø & Natur
LÆS MERE OM VORES PLANTERÅDGIVNING

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram