Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

10. november 2021

Delegeretmøde 2021

Fjordlands bestyrelse og delegerede var i dag, for første gang, samlet til Landbrug & Fødevarers årlige delegeretmøde i Herning. De mødtes i år under temaet Fremtidens Landbrug og næste generation.
Næstformand Morten Agger var på talerstolen under årets debat. Morten benyttede taletiden til bl.a. at sætte fokus på de enorme udfordringer som datotyraniet og efterafgrødeproblematikken giver for Fjordlands medlemmer.

Næstformanden indledte med en stor tak til Søren Søndergaard og Landbrug & Fødevarer for et godt samarbejde og for en kæmpe indsats for erhvervet.
Morten Agger 1. næsteformand Fjordland
"I Fjordland ønsker vi at samarbejde med både Landbrug & Fødevarer, SEGES og DLBR på lige og fair vilkår. Det giver de bedste rammer for et stærkt dansk landbrug" siger Morten Agger.

Et af emnerne, der fyldte på årets møde, var efterafgrødeproblematikken. Da det også er en problematik, der fylder uforholdsmæssigt meget i Fjordlands område, var det også det primære fokus i Morten Aggers debatindlæg. Han lagde ud med en klar opfordring til landbrugsstyrelsen om at komme i gear og få igangsat de kollektive virkemidler såsom minivådområder.

"Efterafgrøder er blevet den nye hovedafgrøde i dansk landbrug. Det er ikke holdbart - det fylder alt for meget, og tilsidesætter godt landmandskab. Vi skal have flere virkemidler og kun de efterafgrøder der giver mening, hvis vi skal sikre fremtidens landbrug og et erhverv til næste generation," slog han fast.
Formandens beretning
Søren Søndergaard indledte traditionen tro årets delegeretmøde med beretning om året der er gået og hvad landbrugserhvervet ser ind. I tilbageblikket berørte formanden, da minkavlerne i Danmark for et år siden på live tv blev beordret til at aflive deres dyr og nedlægge eget erhverv - et sort kapitel i dansk landbrugs historie.

Han takkede desuden de fremmødte politikere for en historisk bred landbrugsaftale. Ligesom han takkede de fremmødte landmænd, der gang på gang udviser imponerende holdånd og et stærkt fællesskab, der sikrer, at erhvervet leverer på de høje mål i den grønne omstilling.

"Vi er i landbruget klar til at levere løsninger med teknologi og viden i Danmark og i resten af verden. Vi kan så meget i dag. Tænk hvad vi kan i morgen", afsluttede han en flot beretning.

Inden debatten blev skudt i gang, var fødevareminister Rasmus Prehn, Miljøminister Lea Wermelin og formand for Venstre Jakob Ellemann-Jensen gæstetalere på mødet. Alle tre meldte meget klart ud at landbruget er et vigtigt erhverv i Danmark, og at det er fremtidens erhverv, der skal udvikles og ikke afvikles.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram