Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

6. december 2022

Danmarks største landboforening udvider direktionen

Halvandet år efter det nye rådgivningshus Fjordland er stiftet, er virksomheden nu klar til det næste store skridt og annoncerer en ny direktion, der skal styrke organisationen. Henrik Hardboe Galsgaard forsætter som Adm. direktør, og Henrik Hornstrup og Flemming Pedersen tiltræder som vicedirektører. Samtidig får personale- og marketingsafdelingen direkte foretræde i direktionen med Mette Balle Hermansen i spidsen.
Danmarks største landboforening, rådgivningshuset Fjordland, er nu halvandet år inde i deres fusion og klar til det næste store skridt på vejen mod at skabe en stærk organisation, der skal sikre professionel og værdifuld rådgivning til erhvervet.

Pr. 1. januar 2023 udvides direktionen bestående af Henrik Hardboe Galsgaard, der fortsætter som Adm. direktør, Flemming Pedersen, der bliver vicedirektør for Økonomi & Jura og Henrik Hornstrup der bliver vicedirektør for Planter, Miljø & Natur. Dertil tiltræder Mette Balle Hermansen som chef for Fjordlands personaleafdeling People & Culture og for marketing. Adm. direktør Henrik Hardboe Galsgaard har store forventninger til den nye struktur:
”Sammenslutning af de tre rådgivningshuse har givet os et robust fundament til at drive virksomhed og forening. Nu vil vi gerne løfte virksomheden yderligt. Én ting er, at vi har skabt en stærk strategi for Fjordland, men et andet, og endnu mere krævende arbejde, er at få den implementeret i organisation. Og det tror jeg på, at vi kan lykkes med, med den nye direktion,” lyder det fra nuværende Adm. direktør Henrik Hardboe Galsgaard, der bibeholder sin titel. Han uddyber:
”Et vigtigt tema i den nye direktionsstruktur har været, at den enkelte medarbejder skal føle sig tættere på sin leder, og at beslutningsvejene bliver kortere. Gennem det sidste halvandet år har vi erfaret, at det er svært for mig som direktør at nå hele vejen rundt i organisationen. At vi nu bliver en direktion på tre personer, giver mulighed for at være mere til stede, og vi kommer ikke til at stå alene. Vores ledere skal mere frem i rampelyset og hjælpe med at rykke på dagsordenen internt.”

Vicedirektør for økonomi & Jura vil sætte udvikling på dagsordenen
Som vicedirektør for Økonomi & Jura tiltræder nuværende chef for Økonomi & Virksomhedsledelse Flemming Pedersen og skal her repræsentere tre overordnede områder inden for økonomi, den almindelige, daglige drift og forretningsudvikling, strategi og udvikling samt Mægler & Jura. En rolle, som han ser meget frem til.
”Jeg skal længere ud af maskinrummet, end jeg er nu, og have mere tid til det strategiske arbejde, herunder den digitale rejse, som vi er i gang med. Det bliver min opgave at sikre, at vi både har de rådgivere, men også de produkter, der bliver efterspurgt, og at vi får sat udvikling af vores kunders virksomheder på dagsordenen, så det ikke kun ender i daglig drift. Som vores nye strategi fremsiger, så er vi kun en succes, hvis vores kunder er det,” fortæller Flemming Pedersen, og tilføjer:
”Det er ikke titlen, som jeg glæder mig til - det er det andet. Jeg glæder mig til, at vi får en anden struktur, hvor lederne har et større mandat til at træffe beslutninger selv og får mere plads til at tage ansvar. Der er ingen tvivl om, at de er klar til det, og at de gerne vil, så det ser jeg frem til at give dem.”

Det grønne område får sin egen vicedirektør
Henrik Hornstrup, der i dag sidder som chef for planteavl hos Fjordland tiltræder den nye stilling som vicedirektør for Planter, Miljø & Natur. Stillingen er oprettet med et ønske om at sætte endnu stærkere ind på den grønne dagsorden.
”Landbruget handler ikke længere kun om den traditionelle fødevareproduktion, men er også en vigtig del af natur-, klima- og biodiversitets-dagsordenen. Vi skal ikke længere tilbage end den seneste valgkamp for at få understreget hvor mange holdninger, der er til, hvad landbruget skal kunne,” lyder det fra Henrik Hornstrup, der understreger Fjordlands rolle i den grønne omstilling:
”Vi er en stor virksomhed og Danmarks største landboforening, og det mener jeg kommer med et stort ansvar. Vi skal være en stærk medspiller i den grønne dagsorden og stille det skarpeste hold med specialiseret rådgivning på området. Både så vi kan hjælpe vores kunder med at navigere i regler, reformer og ESG, men lige så vigtigt, at vi kan være med til skubbe landbruget i en grønnere retning – til gavn for både erhvervet, naturen og klimaet.”

Medarbejderne er Fjordlands guldåre
Som en del af den nye direktionsstruktur er det blevet besluttet, at Fjordlands personale- og marketingsafdeling skal have foretræde for direktion for at sikre afdelingernes synlighed på direktionsniveau. Nuværende direktionsassistent Mette Balle Hermansen tiltræder som chef for People & Culture og Marketing.
”Vi vil væk fra den klassiske tankegang om, at disse afdelinger er en udgift, som man kan skrue ned for, og væk fra tankegangen om, at udbrændte medarbejdere og travlhedskultur er et nødvendigt onde i en stor virksomhed. Det bliver min fornemste opgave at sætte fokus på, at mine kolleger er vores vigtigste aktiv, at de skal opleve en mening med deres arbejde og kunne mestre deres opgaver. Jeg tror på, at menneskene bag skaber virksomhedens succes,” lyder det fra Mette Balle Hermansen, der understreger:
”Vi er en menneskeorganisation. Vi lever af at sælge vores viden, og vores medarbejdere er vores guldåre. Det er her vores eksistensberettigelse ligger.”
Som en del af strukturændringen i Fjordland har man ligeledes besluttet at ændre navnet på Fjordlands personaleafdeling, som fremover skal hedde People & Culture (P&C).
”Hvis vi omtaler mennesker som ressourcer, begynder vi også at betragte dem som ressourcer – som noget man kan udvinde, udnytte og udtømme. Og derfor ønsker vi heller ikke at kalde vores personaleafdeling for Human Ressources, men har derimod besluttet at ændre navnet til People & Culture. Det gør vi for at sende et stærkt signal om, at det er det hele menneske og vores kultur, der er i fokus. Det er vores medarbejdere og vores kultur, der er vores konkurrencefordel.”

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram