Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

26. oktober 2021

Borgmestermøder i Skive og Lemvig kommune

Fjordlands bestyrelse har for nylig afholdt møde med borgmestrene i Skive og Lemvig kommune. Her blev der blandt andet drøftet vigtigheden af et godt samspil mellem kommunerne og Fjordland ifm. det nye landbrugsudspil.

I Skive var der en god dialog om det forventede store fokus på Skive og Hjarbæk Fjord. Kvælstofkortet, der blev afsløret i midten af juni måned får store konsekvenser for bedrifterne i området.
Møde med Skive kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard
Kortet er en del af den kommende tredje planperiode i EU's vandrammedirektiv, der skal sikre god tilstand i det danske vandmiljø. Kortet viste, at kravene til kvælstofreduktion i tredje planperiode rammer ekstra hårdt hos de midt-og vestjyske landmænd, der afvander til Skive eller Hjarbæk Fjord i Limfjorden.

I Lemvig var der et ønske om større fokus på nye samarbejdsområder – Blandt andet ”Klimatoriet Lemvig”. Klimatoriet er et forum for Klimatilpasningsprojekter og Klimaforebyggelse. Missionen er at udvikle og formidle nye løsninger på udfordringer indenfor områderne: Kystnære Klimaudfordringer, Grøn Energi, Cirkulær Økonomi, Vand og Miljø – gennem samarbejde.

Fjordland ser frem til et godt samarbejde.


Møde med Thorsten Schack Pedersen

Her præsenterede de Fjordland og tankerne bag. Mødet startede med at se på Thomas Jakobsens problemstilling vedr. kystbeskyttelseslinjen og ønske om etablering af minivådområde tæt på kystbeskyttelseslinjen. Derefter drøftede man landbrugsaften og dens konsekvenser lokalt i Nordvestjylland. Torsten lagde ikke skjul på, at det er en stor opgave at varetage minkerstatningerne.

Torsten satte stor pris på at få fremvist et helt konkret eksempel på, at reglerne står i vejen for landbrugets miljøindsats.

Møde med Venstres Thorsten Schack Pedersen

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram