NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKontakt

Miljøgodkendelser - hurtigt og korrekt

"Jeg bruger Miljøafdelingen hos Fjordland til alt omkring miljø" - så kort formulerede Jørgen Holm Westergaard fra Rosvang i Thy sig, da han blev spurgt.

"Medarbejderne i miljøafdelingen er knusende dygtige og forstår at ekspedere tingene både hurtigt og korrekt. Samtidig har de en holdning til tingene og er gode til at belyse alle forhold i en sag. De er mine sparringspartnere, og jeg har stor respekt for deres kompetencer"
fortsætter Jørgen.
Miljøtilladelser - fyldt med restriktioner
Jørgen havde aldrig troet, at miljøsiden ville være så indviklet. Han oplever, at landbruget er et erhverv hårdt belastet af restriktioner. Der er virkelig mange lovreguleringer at overholde og miljøtilladelser at indhente. Selv om man skaber flere arbejdspladser, er processen frem til realisering af projekter lang. Det har han bl.a. oplevet i forbindelse med flytning af et eksisterende, godkendt halmfyr mellem to ejendomme.
Vi oplever at Jørgen Holm Westergaards oplevelse deles af mange andre landmænd. Det er ikke nemt for landmænd at være 100% inde i tingene, fordi der er mange forskellige og ret komplicerede lovgivninger på området.
Miljø - vær ude i god tid
"Man skal være forudseende, være ude i rigtig god tid og planlægge min. 1 år i forvejen" - konstaterer Jørgen. Det er en fordel, at jeg tager en miljøkonsulent hos Fjordland med helt fra begyndelsen af et projekt og lidt før faktisk. Når miljøkonsulenten er sat godt ind i mine planer, sørger medarbejderen for, at vi er på forkant med tingene i godkendelsesprocessen i forhold til miljøtilladelser osv. fortæller Jørgen.

Miljøkonsulenterne mener også at det er rart at blive inddraget i så god tid som muligt. Når de kender planerne, kan de som miljøkonsulenter skabe overblik og gennemskue alle de aspekter, der skal tages højde for. Samtidig letter det hele sagsgangen, at der bliver taget fat med det samme og i rigtig rækkefølge.
Kender til kommunal sagsgang
Selv om Jørgen oplever, at Thisted Kommune bestemt spiller fint med, foretrækker han at have en miljøkonsulent med i processen. Miljøkonsulenten kender til kommunal sagsgang. Det betyder, at miljøkonsulenten også ser sagen fra deres side og er god til at processtyre og sørge for, at de har alt nødvendigt materiale til rådighed på de rigtige tidspunkter. Og den kombination er absolut en fordel for den, der ansøger.
Kompetent miljørådgivning
Miljøkonsulenten stryger mig ikke kun med hårene. Miljøkonsulenten har en holdning til tingene, er god til at belyse alle forhold og spiller gerne ind og udfordrer mig – og altid med det formål at opnå det bedste resultat for mig på den lange bane.

Derfor overlader jeg også alt i miljø til Fjordland. De ordner alt fra tilladelser til om- og tilbygning, tilladelser til nybyggeri, vejføringsspørgsmål, §3 sager og andre specielle ting til helt almindelige miljøgodkendelser.

Jeg begyndte at bruge Fjordlands miljøafdeling for 2-3 år siden, og det er en kæmpefordel for mig med én, der kender sagsgangen fra den anden side af bordet. Miljøkonsulenten er min regelkonsulent på miljøområdet. Det sikrer mig den bedste og hurtigste vej gennem et restriktionsfyldt aspekt af det at drive en landbrugsvirksomhed,
slutter Jørgen Holm Westergaard.

2 skarpe på miljøområdet

Hvor hurtigt tjener en ny miljøgodkendelse sig ind, hvis den du har er mere end 2 år gammel?

1 år    -    3 år    -    5 år
Hvad er grænsen for, hvor mange høns du må have uden at være omfattet af miljøkontrolreglerne?

30     -     50     -     100
LÆS DE RIGTIGE SVAR HER
Morten Linnemann Madsen chefrådgiver Miljø, Natur & Klima Fjordland
"Kontakt os, hvis du også vil  have kompetent miljørådgivning"

MORTEN LINNEMANN MADSEN

Chefrådgiver, Miljø, Natur & Klima
RING TIL OS PÅ 9615 3000

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
mail@fjordland.dk
phone-handsethistoryquestion-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram