NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKontakt

Kvægrådgivning

VI ØNSKER AT SKABE EN STØRRE BUNDLINJE

I Fjordlands kvægrådgivning vægter vi nærhed, rådgivning og sparring højt. Ny viden er i fokus, så vi altid kan optimere og give dig det bedste udbytte og bundlinje. Den nyeste viden formidler vi ud til dig ved bl.a. besætningsbesøg, igennem ERFA møder og undervisning af elever.

Vores fokus er at yde en rådgivning, der bidrager til at skabe større bundlinje. Dette betyder, at et højt DB eller en høj ydelse ikke kan stå alene. Der skal også fokus på omkostninger.

VI MØDER DIG LIGE DER HVOR DU GERNE VIL MØDES

Vi ønsker, at møde dig på det sted, hvor du er, for derefter at udfordre jeres faste rutiner så du kan se nye muligheder. Vi starter gerne bilen og trækker i gummistøvlerne både i regn og slud for at møde dig på staldgangen, i marken eller der, hvor du føler et behov. Du er altid velkomne til at komme forbi kontoret til en snak.

Kort sagt vi gør vores bedste for at du og din bedrift er i centrum, og at du får netop den rådgivning, som optimerer din bedrift – såvel menneskeligt som økonomisk.

KVÆGNØGLEN

KvægNøglen er et værdiskabende opfølgningsværktøj hos mælkeproducenten. Du får et bedre overblik over produktionen og økonomien i denne. Dette giver mulighed for en rettidig, målrettet og lønsom indsats.
KvægNøglen anvendes til at finde vækstpotentialer, definerer indsatsområder og følge systematisk op.
KvægNøglens muligheder udnyttes maksimalt ved samspil med andre DLBR-produkter og ved et tværfagligt samarbejde med rådgivere i driftsøkonomi, planteproduktion m.fl..

FODERANALYSER

Vi udtager og indsender foderanalyser til Eurofins. Der kan laves en række forskellige analyser, der dækker bredt på alle fodermidler ,der bruges i kvægfodringen; frisk græs og majs,diverse ensilage, tilskudsfoder, korn, samt TMR blandinger. Dertil kommer hø og Wraphø til heste.

Ved køb af en analyse fås udover selve analysen også udtagning af prøven, samt en vurdering og kommentar fra kvægrådgiveren.

KØDKVÆG

Skal der opnås en god økonomi i kødkvægsproduktionen, er det vigtigt at have fokus på produktionen. Der er mange penge i at optimere bedriften, så produktionsresultaterne resulterer i en så god økonomi som muligt. Det kan derfor være givet godt ud at benytte sig af rådgivning.
Vi tilbyder følgende rådgivning; rådgivningsbesøg, foderplanlægning, foderanalyser, benchmarking kødkvæg, erfagrupper.
Kødkvægsrådgivning er også rådgivning om naturpleje, støtte og tilskudsordninger og diverse faglige møder og bedriftsbesøg også gennem Kødkvægsregionen Midtvest.

ØKONOMI

Fokus på indtjening og bundlinje er en forudsætning for at være mælkeproducent i Danmark. Vejen til bundlinje er meget forskellig. Vores rådgivning tager udgangspunkt i din bedrift og din virksomhed, således at du oplever sammenhæng mellem den rådgivning, du får og den strategi du driver virksomhed ud fra.
Vi taler ikke kun DB, men også kapacitetsomkostninger og kapacitetsudnyttelse. Vi deltager gerne i møder med dine samarbejdspartnere herunder banken.
I forhold til dine fremtidige investeringer vil vi i kvægafdelingen gerne bidrage til at kvalificere det grundlag du træffer beslutninger på. Det er afgørende, at du bliver skarp på, at få et solidt afkast af din investering, da du ellers risikere at komme på usikker grund.
Penge

FODERSTYRING

Foder er den største omkostning i din virksomhed. Det er afgørende, at fodringen optimeres for at sikre, at koens potentiale udnyttes, men samtidig så vi får det størst mulige restbeløb.
Vi tilbyder al slags rådgivning vedr. fodring, herunder foderplaner og endagsfoderkontrol (EFK).

Mange af vores kunder har valgt at have deres fodringsrådgivning, som en pakkeløsning, typisk gennem kvægnøglen. Dette betyder, at du betaler et fastbeløb pr. mdr., som efter aftale dækker besøg, foderplaner og EFK’er.

ØKOLOGI

Som økologisk mælkeproducent er en succesfuld afgræsning, afgørende for at sikre en høj indtjening. Den tid køerne er på græs skal udnyttes til at sikre et stort optag af græs. Vi tilbyder rådgivning i afgræsning specifikt for økologer – med fokus på både besætninger med malkestald og robotter.
Økologi er i en positiv udvikling og behovet for foder og fødevarer vokser støt. Derfor er der løbende brug for bedrifter der ligger om til økologi. Ved et omlægningstjek får du mulighed for at få svar på dine spørgsmål og høre nærmere om mulighederne for økologiske produktion på netop din bedrift. Vi udfører gratis omlægningstjek.

MANAGEMENT, LEDELSE OG STRATEGI

Vi tilbyder rådgivningsforløb og værktøjer, der styrker din økonomi, medvirker til bedre samarbejde med og mellem medarbejdere, samt klarlægger en plan for din virksomhedsudvikling (strategi).
LEAN-værktøjer, som tavlemøder, arbejdsprocedure (SOP) og mere systematik (5S) kan bidrager til bedre bundlinje og større arbejdsglæde.

Vi deltager gerne i gårdråd og bestyrelser og stiller vores netværk til rådighed, når du skal sammensætte dit team på din ejendom.

Kvægrådgivning

Lemvig
Lemvig
Lemvig
Lemvig
Lemvig
Lemvig

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
mail@fjordland.dk
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram